Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tátra-csúcs

2011.12.22

 

 Hozzávalók:

Krém: 2,5 dl főző tejszín, 25 dkg cukor, 12,5 dkg kakaó, 25 dkg vaj

Tészta ( az alja): 2 db tojás, 2 dkg cukor, 4 dkg liszt, 10 ml víz

             40 dkg ét csoki

---------------------------------------------------------------------------------------

Tészta: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját a liszttel és a vízzel csomómentesre keverjük. Nagyon óvatosan összekeverjük, a két masszát nehogy összetörjön, mert ha nagyon folyós, akkor a Tátra csúcs helyett inkább Alföld lesz....kanál segítségével sütőpapírra vagy kivajazott alufóliára kb. 5 centis kúpokat rakunk. Előmelegített sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt megsütjük (vigyázat hamar megég!) ha már pirul a teteje, akkor jó.

Hagyjuk kihűlni.

Krém: a tejszínt a cukorral 5-6 percig forraljuk, majd hozzáadjuk, a kakaót  jól elkeverjük utána a vaj 3/4 ét is, ha már finom krémes masszát kaptunk megvárjuk, míg kihűl és a maradék vajjal habosra keverjük robotgéppel.

A szép sapkáinkra habzsákkal csiga mintában rányomjuk a krémet majd felolvasztott ét csokit csurgatunk a tetejére.

A csoki megszilárdulása után jó étvággyal elfogyasztjuk.

 

 

A mappában található képek előnézete Tátra-csúcs

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 25218
Hónap: 79
Nap: 3